Manfaat Air Zam Zam untuk Bayi

Manfaat Air Zam Zam untuk Bayi | Zam-Zam.my – Begitu banyak manfaat dan khasiat air zam-zam. Air luar biasa ini merupakan bukti keajaiban dan kebesaran Allah SWT. Air yang tak pernah habis di sumbernya, dikenali oleh seluruh kaum muslim di seluruh dunia, bahkan umat lain pun meyakini air ini begitu istimewa.

Adakah anda tahu apa manfaat air zam-zam?

Manfaat Air Zam Zam untuk Bayi

Boleh jadi pembaca adalah seorang ibu yang mempunyai bayi kecil, bayi laki-laki yang comel atau bayi perempuan yang cantik, kami doakan bayi anda kelak menjadi orang yang banyak manfaat kepada orang lain, sihat, banyak rezeki, taat agama tergolong orang soleh / sholehah, aamiin.

Ternyata air zam-zam manfaatnya luar biasa apabila air tersebut digunakan oleh bayi atau diminum oleh ibu yang sedang menyusui, sehingga manfaat air zam-zam untuk bayi diserap tubuh bayi.

“Air zam-zam adalah ubat sakit”

Air zam-zam yang nilai kandungannya melebihi dari air-air lain terutama pada kandungan fluorida, kalsium dan magnesium membuat air zam-zam ini sesuai dimakan bayi kerana mampu membunuh kuman, yang seolah-olah mengandungi ubat imun.

  1. Ia Memperkasa Zam Zam Zam Untuk Bayi
  2. Sumber tenaga untuk bayi
  3. Sumber pengambilan mineral semulajadi
  4. Menguatkan tulang dan gigi untuk bayi
  5. Sebagai meneutralkan bahan cemar kurang sihat dan sebagai ubat bayi
  6. Menyuburkan otak untuk kecerdasan bayi
  7. Lancar penghadaman bayi
  8. Menurunkan demam
  9. Melembapkan dan melicinkan permukaan kulit
  10. Ubat untuk penyakit
  11. Pakai sihir

Jelas sudah dengan kandungan air zam-zam yang istimewa memberikan pelbagai manfaat bagi bayi. Dalam hadis “Air zam-zam adalah ubat sakit” (HR Abu Dawud).

Ada doa ketika minum air zam-zam: “Allahumma innii as’aluka ilman naafi’an warizqon waasi’an wasyifaa’an minkulli daa-in” artinya “Yaa Allah aku memohon kepada Mu, ilmu yang manfaat, rezeki yang luas, dan ubat dari semua penyakit “.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *